KÖNNYŰZENEI MENEDZSER KÉPZÉS

TANULJ ÉS TEREMTS – KÖNNYŰZENÉT!

Bővebb információkért a gombra kattinva hívj minket!

A mai magyar művészeti piacon egyre nagyobb az értéke azoknak a szakembereknek, akik pontosan tájékozódnak egy konkrét művészeti területen, ismerik annak mozgását és kellő rálátásuk van szereplőire. A könnyűzene menedzselése ma Magyarországon piaci hiányszakma, szinte egyedülálló képzésén a Werk Akadémia ehhez kíván kellő elméleti tudást, háttér információkat és kapcsolati tőkét nyújtani. 

A Werk Akadémia könnyűzenei menedzser képzésének célja, hogy a résztvevők megismerjék a kortárs könnyűzene világát annak szereplőivel együtt, a kurzust követően pedig képesek legyenek önállóan is létrehozni izgalmas, innovatív és piacképes művészeti produktumokat. Mindent elkövetünk, hogy a WERK hallgatóihoz a könnyűzene iparágából is a legfrissebb és legérvényesebb szakmai információk jussanak el. A hallgatók a piac vezető szakembereivel, legnépszerűbb előadóival, legsikeresebb munkatársaival dolgozhatnak együtt.

JELENTKEZÉS
KÖNNYŰZENEI MENEDZSER KÉPZÉS

Jelentkezz a képzésre!

Nap
Óra
Perc

A magyar könnyűzenének szüksége van rád!

2023 őszén megújult programmal és szereplőkkel, a megváltozott piaci igények ismeretében indítjuk újra Könnyűzenei menedzser programunkat.

Mindig is volt igény felkészült, naprakész szervezőkre, menedzsment munkatársakra a magyar könnyűzenei színtéren.  Talán ezen a színtéren változott a legtöbb dolog az utóbbi 2-3 évben, tehát szükség van egy aktuális képre a könnyűzenei piac működéséről, hogy up-to-date információkkal felszerelkezve, hatékonyan lépjünk újra erre a területre. Ezért olyan piac- és menedzsmentorientált szakembereket képezünk, akik a hazai, de akár nemzetközi viszonyok között is el tudnak a könnyűzene világában helyezkedni. Akik hitelesen tudják képviselni a 21. század követelményeit, miközben a lehető legnagyobb szabadságot hagyják meg a művészi értékek kibontakozására. A Werk ahhoz ad fogódzókat, miként lehet másképp, eredményesebben, hatékonyabban, kevésbé kiszolgáltatottan cselekedni.

Amit adunk: kapcsolati háló közösségben végzett munka friss szemlélet és gondolkodás

JELENTKEZÉS
KÖNNYŰZENEI MENEDZSER KÉPZÉS

Jelentkezz a képzésre!

Nap
Óra
Perc

LÉGY A LEGJOBB VERZIÓD!

Új, átdolgozott képzési rendszerünkben könnyűzenei menedzser hallgatóink először az Önmenedzser és tartalomgyártó programot  végzik el, hogy a megfelelő kommunikációs és marketing készségek, ismeretek birtokában vághassanak bele választott szakterületük megismerésébe

Képzésünk fókuszában egy komplex, gyakorlatközpontú tudás átadása áll. Ez magában foglalja a tartalomgyártás kreatív részének megismerését, a szövegírástól kezdve a videózáson, fotózáson át a grafikai alapismeretekig. A program rengeteg marketing- és kommunikációs háttérismeretet tartalmaz, a sikeres ön- és termékmenedzseléshez elengedhetetlenül szükséges ismereteit. 

Oktatóként sikerült olyan szakembereket megnyernünk, akik jól ismerik a friss trendeket és komoly gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek mindazon skillekkel kapcsolatban, melyekre a jövő művészeti menedzsereinek égetően nagy szükségük van.

Az Önmenedzser és tartalomgyártó képzés pontos tematikáját ITT találod.

Az 1. modul időtartama: 10 hét (2023 szeptember – november), heti két hétköznap délután, 17:00-20:15

1. MODUL: Önmenedzser és tartalomgyártó képzés: 349 00 Ft  
(A 2. modullal együtt bevezető áron a kettő együtt: 599 000 Ft!)

KÉPZÉS DÍJA
299000 Ft
KÉPZÉS IDŐTARTAMA
10 hét + vizsgák
INDULÁS
2000 november 26

KÖNNYŰZENEI MENEDZSER KÉPZÉS

A Werk Akadémia könnyűzenei menedzserei a beiratkozással egy kalandos munkafolyamat részesévé válnak. A Werkben a vizsga ugyanis egy valódi projekt, komoly, igazi csapatmunkát igénylő feladat. Ha kellő odaadással, felelősséggel vettél részt benne, a tanév végére megszületik az első referenciamunkád, amellyel már neki is vághatsz az újabb tervek megvalósításának. Építheted tovább a pályádat. A koönnyűzenei menedzserek feladata néhány hónap leforgása alatt megszervezni egy koncertet. A csapat dönt a szakmai tartalomról, a helyszínről, a résztvevőkről éppúgy, mint az esemény kommunikációjáról és lebonyolításának valamennyi körülményéről.

A Werk Akadémia hallgatói az elmúlt több mint egy évtizedben többtucat értékes, izgalmas, innovatív eseménnyel járultak hozzá Budapest kulturális életéhez. Szervezőként nincs annál nagyobb öröm, mint amikor a buktatók, nehézségek, az esemény előtti stressz és kapkodás után hirtelen megszületik a csoda: egy olyan kulturális esemény, amely valós tartalmat és értéket ad a közönségének, nem mellesleg pedig megteremtőinek.

A modul időtartama: 2023. november-december (13 hét) és 2024. február-április (10 hét), hetente két hétköznap, 17.00 – 20.15-ig, plusz a gyakorlatok és a vizsga.

KÉPZÉS DÍJA
299000 Ft
KÉPZÉS IDŐTARTAMA
1 hét + vizsgák
INDULÁS
2000 november
INDULÁSI LÉTSZÁM
1

A KÉT MODUL ÖSSZESEN 23 HÉT (2023. SZEPTEMBERTŐL 2024. MÁJUSÁIG)

A képzés két modulja szorosan egymásra épülve mutatja be elméletben és gyakorlatban is a legújabb hazai és nemzetközi könnyűzenei áramlatokat és irányzatokat, a zenekarok speciális vállalkozói, jogi, financiális lehetőségeit, szerzői jogi ismereteket, a könnyűzenei újságírás sajátosságait, a kortárs hazai és nemzetközi könnyűzene rangos szereplőit és együtteseit. Bemutatja a kortárs könnyűzenei piac nemzetközi és hazai trendjeit, intézményrendszerét és a szcéna legfontosabb szereplőit. Betekintést ad e piac szervezeti és gazdasági rendszerébe,  gyakorlati tudást nyújt a kereskedelmi technikák, a közösségi és egyéb médiahasználat, a szöveges és vizuális tartalmak gyártása, az értékesítési formák és a marketing-kommunikációs stratégiák kapcsán.

JELENTKEZÉS
KÖNNYŰZENEI MENEDZSER KÉPZÉS

Jelentkezz október 30-ig a képzésre!

Nap
Óra
Perc

A könnyűzenei képzés főbb témakörei

A zenei menedzsment alapjai

Nemzetközi management

Publishing

PR és sajtó

Szerzői jog

A Sziget

A zenés színház

A könnyűzene intézményei, szakmai és érdekvédelmi szervezetei

Könnyűzenei fesztiválok Budapesten, vidéken, külföldön

A kereskedelmi tv-k és a zene

Közösségi finanszírozás és közösségi adományozás

Csapatépítő és önismereti tréning

Könnyűzenei management

Jogi és pénzügyi ismeretek

Szponzoráció és mecenatúra

Könnyűzenei management

Hangfelvétel kiadás, 360 fokos management

Marketing és értékesítés a művészeti szcénában

Networking, kapcsolatépítés

A digitális zeneüzlet, a streaming

Pályázatírási alapismeretek

Közösségi média és influenszerek

A tematika kialakításánál az alábbi szempontokat vettük alapul:

  • A menedzsment által támogatott előadó(k) zenei stílusa: könnyűzene (azon belül elektronikus, élő, szórakoztató, underground, rock, jazz, folk, dj stb.), komolyzene (régi, klasszikus, kortárs)
  • Az előadó(k) karrierjének stádiuma: kezdő, felfelé ívelő, futó, visszatérő.
  • Előadó(k) életkora, összetétele: x, y, z generáció, gender, stb.
  • Célközönség: x, y, z generáció, gender, lakhely
  • Egy vagy több előadóval foglalkozik
  • Önmaga is részese-e a menedzselt produkciónak,
  • Menedzser tevékenységének helyszíne: Magyarország (vidék, főváros, egész ország), nemzetközi
  • 360 fokos modellben gondolkodik-e a menedzser, vagy csupán a szervezés, ügyintézés bizonyos szegmenseiben, résztevékenységekben vállalna feladatokat,
  • Magánzóként, vagy cég alkalmazottjaként képzeli el a karrierjét: egyéni vállalkozó/zenekari tag, menedzsment alkalmazottja (multi, helyi érdekeltség) stb
Czutor Zoltán a Könnyűzenei menedzser képzésről

Czutor Zoltán a Könnyűzenei menedzser képzésről

A képzés mentora

Czutor Zoltán

énekes, zenész, zeneszerző, szövegíró, tanár

A képzés mentora

Czutor Zoltán

énekes, zenész, zeneszerző, szövegíró, tanár

Czutor Zoltán a Könnyűzenei menedzser képzésről

Czutor Zoltán a Könnyűzenei menedzser képzésről

A képzés oktatói

Balassa János

tulajdonos, InConcert

Borbás Gergő

Itt és Most Társulat

Csipai Roland

ügyvezető igazgató, Zeneszöveg.hu

Gedeon Andrea

COO, WMMD

Kovács Adrián

zeneszerző, karmester, zenei vezető

Kovács Dadan Ákos

zenei menedzser

Lehoczki Zsófia

Szerzői jogi szakértő

Molnár Gábor

Gold Record

Nagy Adrienn

programigazgató, Művészetek Völgye Fesztivál

Póka Vanessa

Kőbányai Zeneiskola

Stiedl Gusztáv

Schubert Publishing

Süli András

Campus Fesztivál, Debrecen

Tóth Péter Benjámin

Artisjus

Vereb "Rocky" Adrienn

livenation.hu
A képzés után elnyerhető tanúsítvány: WerkPass magyar és igény esetén angol nyelvű magánoklevél, amely a képzés elvégzését igazolja. Tartalmazza, hogy a végzett a képzésben mely tanároktól és mit tanult, valamint a gyakorlati helyeket, munkákat, melyekben részt vett. A WerkPass elnyerésének feltétele sikeres év végi vizsga
1. MODUL: Önmenedzser és tartalomgyártó képzés: 349 00 Ft
2. MODUL: Könnyűzenei menedzser képzés: 399 000 Ft

Bevezető áron a kettő együtt: 748 000 Ft helyett 599 000 Ft!
JELENTKEZÉS
KÖNNYŰZENEI MENEDZSER KÉPZÉS

Jelentkezz a képzésre!

Nap
Óra
Perc