VÁGÓASSZISZTENS KÉPZÉS

Érdekel a vágás, az utómunka? Szeretnél 8 hónap alatt kitanulni egy versenyképes szakmát a piaci ár töredékéért? A Werk lassan egy évtizede működik együtt a Nemzeti Filmintézettel annak érdekében, hogy minél több felkészült és tettre kész filmes szakember léphessen pályára. Csatlakozz te is hozzájuk, jelentkezz Vágóasszisztens képzésünkre!

Munkarend

Esti (Munka mellett végezhető)

Képzés típusa

Személyesen, Budapesten

finanszírozás

NFI Által támogatott

(Részfinanszírozott)

kezdés

2024. október

Tanulj támogatott képzésünkön filmes hiányszakmát!

A Nemzeti Filmintézet támogatásával az elmúlt években több képzést is indított a Werk Akadémia, amelyek egy-egy speciális, szűkebb szakterületre készítették fel hallgatóinkat azzal a céllal, hogy az itt tanulók a lehető leghamarabb be tudjanak lépni a filmgyártásba. Ezeken a támogatott képzéseken a hallgatók a képzési díj 20 százalékát fizetik meg.

2024-ben is pályáztunk, a Nemzeti Filmintézet döntése alapján ősztől az Intimitáskoordinátor-asszisztens és a Naplóvezető képzések mellett ismét elindítjuk Vágóasszisztens szakunkat!

„Ezek a szakok filmes hiányszakmákra készítenek fel. Ha az NFI által támogatott képzések közül valamelyiket közel érzed magadhoz, most lehetőséged van rá, hogy a jövő évben munkára találj a filmszakmában!”

Mit csinál a vágóasszisztens?

 

Meg fogsz lepődni: nem vág. Mégis az utómunka egyik kulcsfontosságú szereplője: ő készít elő mindent a vágáshoz. És ez nem kevés. Ugyanis minden felvett anyag hozzá kerül. Minden egyes forgatási napon. Ezeket az anyagokat kell ellenőriznie, rendszereznie, másolnia, megfelelő formátummá alakítania. Közben állandóan kommunikálnia kell a produkcióval, a scripterrel. És ha mindezt pontosan, alaposan végzi, azon veszi észre magát, hogy egyszer csak megkínálják egy rough cut munkával, és a „durva vágás” már nagyon-nagyon komoly vágói feladat.

 

Mit kell mindehhez megtanulnod? Természetesen ismerned kell mindenféle technikákat, alkalmazásokat és valamelyik nemzetközileg általánosan elfogadott és alkalmazott vágórendszert. (A Werkben az AVID-rendszert ismerheted meg.)  A vágás/szerkesztés azonban ennél sokkal több. Meg kell tanulnod értelmezni a forgatókönyvet, a képalkotás folyamatát. A vágás elméletét és gyakorlatát. És most jön a lényeg: a kreativitás. A vágó ugyanis egy különleges történetmesélő. És már a tanulás folyamán észre fogod venni, hogy ugyanazt az alapanyagot nagyon sokféleképpen lehet szerkeszteni. És mindegyik más-más történet…

 

Szóval vágónak lenni mesterség, hivatás – és művészet. Ha belevágnál egy ilyen kalandba, a Werk Akadémián a helyed.

 

A képzés során elsajátítjátok az AVID Media Composer használatát. A Werk Akadémia Avid Learning Affiliate státuszának köszönhetően névre szóló licenszet biztosít a 2024-2025-ös tanévben a képzés hallgatóinak!

KINEK AJÁNLJUK?

Annak, aki korábban belekóstolt már a vágás művészetébe, és tetszett neki

Azoknak, akik szeretnének mielőbb – akár már a képzés végére – elhelyezkedni a magyar és nemzetközi filmgyártásban

Azoknak, akik tudják vállalni, hogy az ösztöndíjért cserébe részt vesznek a hétvégi tanórák 90%-án, a szakmai gyakorlatokon és a záróvizsgán

Dubóczky Erzsébet

rendezőasszisztens, szerkesztő, szkripter, produkciós vezető

TÉMAKÖRÖK

operatőri ismeretek

vágás előkészítés, vágóprogramok

hangrögzítési ismeretek

utómunka előkészítés

a forgatási napló (szkript)

forgatási és stúdió gyakorlatok

OKTATÓINK

Czanka Mercédesz

Breitner Tamás

Hargittai László

INFORMÁCIÓK A
KÉPZÉSRŐL

KÉPZÉS IDŐTARTAMA

2024. október – 2025. május, összesen 8 hónap

képzés ideje

szombatonként 9:00-16:00 között, összesen 130 elméleti és gyakorlati óra + 70 óra forgatási és stúdiómunka gyakorlat

KÉPZÉS SZINTJE

Felnőttképzés

díj

179.000 Ft 

Elnyerhető végzettség + -

A képzés első éve után elnyerhető tanúsítvány: WerkPass magyar és igény esetén angol nyelvű magánoklevél, amely a képzés elvégzését igazolja. Tartalmazza, hogy a végzett a képzésben mely tanároktól és mit tanult, valamint a gyakorlati helyeket, munkákat, melyekben részt vett. A WerkPass elnyerésének feltétele sikeres év végi vizsga.

HOGYAN FIZETHETEK? + -

A Werk biztosítja a kamatmentes részletfizetést

MUNKA MELLETT VÉGEZHETŐ? + -

Igen, a képzés tematikáját úgy alakítottuk ki, hogy főállású munka mellett is elvégezhető legyen.

LESZ FELVÉTELI? + -

Igen, felvételi elbeszélgetés, melynek időpontját előre egyeztetjük veled.

HOL LESZ A KÉPZÉS? + -

A képzés offline, helyszíne a Werk Akadémia budapesti intézménye (13. kerület, Csanády u. 11.) illetve egyéb külső gyakorlati helyszín.

SZAKMAI PARTNEREINK