KÉPZŐMŰVÉSZETI MENEDZSER KÉPZÉS

TANULJ ÉS TEREMTS – KÉPZŐMŰVÉSZETET!

Bővebb információkért a gombra kattinva hívj minket!

A mai magyar művészeti piacon egyre nagyobb az értéke azoknak a szakembereknek, akik pontosan tájékozódnak egy konkrét művészeti területen, ismerik annak mozgását és kellő rálátásuk van szereplőire. A képzőművészet menedzselése ma Magyarországon piaci hiányszakma, szinte egyedülálló képzésén a Werk Akadémia ehhez kíván kellő elméleti tudást, háttér információkat és kapcsolati tőkét nyújtani.

A képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék a kortárs képzőművészet világát annak szereplőivel együtt, a kurzust követően pedig képesek legyenek önállóan is létrehozni izgalmas, innovatív és piacképes művészeti produktumokat. 

JELENTKEZÉS
KÉPZŐMŰVÉSZETI MENEDZSER KÉPZÉS

Jelentkezz június 30-ig 15% kedvezménnyel a képzésre!

Nap
Óra
Perc

Légy a képzőművészet menedzsere!

2023 őszén megújult programmal és szereplőkkel, a megváltozott piaci igények ismeretében indítjuk újra Képzőművészeti menedzser programunkat.

Célunk olyan piac- és menedzsmentorientált szakemberek képzése, akik a hazai, de akár nemzetközi viszonyok között is el tudnak a képzőművészet világában helyezkedni, akik hitelesen tudják képviselni a 21. század követelményeit, miközben a lehető legnagyobb szabadságot hagyják meg a művészi értékek kibontakozására. Ha a jelen képzőművészeti piacot nézzük, látjuk az ilyen menedzserek égető hiányát a hazai gyakorlatban. A Werk ahhoz ad fogódzókat, miként lehet másképp, eredményesebben, hatékonyabban, kevésbé kiszolgáltatottan cselekedni.

Amit adunk: kapcsolati háló közösségben végzett munka friss szemlélet és gondolkodás

JELENTKEZÉS
KÉPZŐMŰVÉSZETI MENEDZSER KÉPZÉS

Nap
Óra
Perc
A képzőművészeti menedzser képzés felépítése

LÉGY A LEGJOBB VERZIÓD!

Új, átdolgozott képzési rendszerünkben képzőművészeti menedzser hallgatóink először az Önmenedzser és tartalomgyártó programot  végzik el, hogy a megfelelő kommunikációs és marketing készségek, ismeretek birtokában vághassanak bele választott szakterületük megismerésébe

Képzésünk fókuszában egy komplex, gyakorlatközpontú tudás átadása áll. Ez magában foglalja a tartalomgyártás kreatív részének megismerését, a szövegírástól kezdve a videózáson, fotózáson át a grafikai alapismeretekig. A program rengeteg marketing- és kommunikációs háttérismeretet tartalmaz, a sikeres ön- és termékmenedzseléshez elengedhetetlenül szükséges ismereteit. 

Oktatóként sikerült olyan szakembereket megnyernünk, akik jól ismerik a friss trendeket és komoly gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek mindazon skillekkel kapcsolatban, melyekre a jövő művészeti menedzsereinek égetően nagy szükségük van.

Az Önmenedzser és tartalomgyártó képzés pontos tematikáját ITT találod.

Az 1. modul időtartama: 10 hét (2023 szeptember – november), heti két hétköznap délután, 17:00-20:15

1. MODUL: Önmenedzser és tartalomgyártó képzés: 349 00 Ft
 (A 2. modullal együtt bevezető áron a kettő együtt: 599 000 Ft!)

KÉPZÉS DÍJA
299000 Ft
KÉPZÉS IDŐTARTAMA
10 hét + vizsgák
INDULÁS
2000 november 26

SZAKMAI MÉLYVíZ – KÉPZŐMŰVÉSZETI MENEDZSER KÉPZÉS

A Werk Akadémia képzőművészeti menedzserei a beiratkozással egy kalandos munkafolyamat részesévé válnak. A Werkben a vizsga ugyanis egy valódi projekt, komoly, igazi csapatmunkát igénylő feladat. Ha kellő odaadással, felelősséggel vettél részt benne, a tanév végére megszületik az első referenciamunkád, amellyel már neki is vághatsz az újabb tervek megvalósításának. Építheted tovább a pályádat. A képzőművészeti menedzserek feladata néhány hónap leforgása alatt megszervezni egy koncertet. A csapat dönt a szakmai tartalomról, a helyszínről, a résztvevőkről éppúgy, mint az esemény kommunikációjáról és lebonyolításának valamennyi körülményéről.

A Werk Akadémia hallgatói az elmúlt több mint egy évtizedben többtucat értékes, izgalmas, innovatív eseménnyel járultak hozzá Budapest kulturális életéhez. Szervezőként nincs annál nagyobb öröm, mint amikor a buktatók, nehézségek, az esemény előtti stressz és kapkodás után hirtelen megszületik a csoda: egy olyan kulturális esemény, amely valós tartalmat és értéket ad a közönségének, nem mellesleg pedig megteremtőinek.

A képzés modulja bemutatja a kortárs képzőművészet és a műtárgypiac nemzetközi és hazai trendjeit, intézményrendszerét és a szcéna legfontosabb szereplőit. Betekintést nyújt a művész, a galéria és a gyűjtő kapcsolatába, a műkereskedelem szervezeti és gazdasági rendszerébe valamint gyakorlati tudást nyújt a kereskedelmi technikák, a közösségi és egyéb médiahasználat, a szöveges és vizuális tartalmak gyártása, az értékesítési formák és a marketing-kommunikációs stratégiák kapcsán.

IDŐTARTAMA: 2023. november-december (13 hét) és 2024. február-április (10 hét), hetente két hétköznap, 17.00 – 20.15-ig, plusz a gyakorlatok és a vizsga.

KÉPZÉS DÍJA
299000 Ft
KÉPZÉS IDŐTARTAMA
1 hét + vizsgák
INDULÁS
2000 november
INDULÁSI LÉTSZÁM
1
JELENTKEZÉS
KÉPZŐMŰVÉSZETI MENEDZSER KÉPZÉS

Nap
Óra
Perc

A képzőművészeti menedzser képzés főbb témakörei

Marketing a művészeti szcénában

Művészettörténet

Csapatépítő és önismereti tréning

Képzőművészeti pályázatok

Networking, kapcsolatépítés

Pályázatírási alapismeretek

Szponzoráció és mecenatúra

Az aukciók világa

Galériamenedzsment

Művészeti vásárok

A képzőművészeti menedzser szerepe

A hazai képzőművészet intézményrendszere

A nemzetközi művészeti szcéna

Hazai és nemzetközi műkereskedelem

Kortárs hazai képző- és fotóművészet

Online kiállítások, online aukciók

Jogi és pénzügyi ismeretek a galériák világában

Közösségi finanszírozás és közösségi adományozás

A képzés mentora

Löbl Krisztina

művészeti menedzser

A képzés mentora

Löbl Krisztina

művészeti menedzser, az Art Market Budapest volt operatív vezetője

A képzés oktatói

Babanics Írisz

kkv marketing specialista, CLOUD ügynökség

Balogh Máté András

elnök, Art is Business

Bérczi Linda

alapító, The Space galéria

Horváth Dániel

képzőművész, egyetemi adjunktus, Magyar Képzőművészeti Egyetem

Kigyós Fruzsina

kurátor, osztályvezető, Ferenczy Múzeumi Centrum

Kollmann Szilvia

ügyvezető, műtárgy.com, Art Advisory Budapest

Kovács Krisztina

művészeti vezető, Várfok Galéria

Ledényi Attila

alapító-igazgató, Art Market Budapest

Löbl Krisztina

művészeti menedzser, a képzés mentora

Mucsy Szilvia

fotóművész, igazgató, Budapest Photo Festival

Olajos Anna

szakmai vezető, HAB

Benyovszky-Szűcs Domonkos

képzőművész, alapító, Értsd a Kortárst!

Tóth Árpád

alapító, Neon galéria
A képzés után elnyerhető tanúsítvány: WerkPass magyar és igény esetén angol nyelvű magánoklevél, amely a képzés elvégzését igazolja. Tartalmazza, hogy a végzett a képzésben mely tanároktól és mit tanult, valamint a gyakorlati helyeket, munkákat, melyekben részt vett. A WerkPass elnyerésének feltétele sikeres év végi vizsga.
JELENTKEZÉS
KÉPZŐMŰVÉSZETI MENEDZSER KÉPZÉS

Nap
Óra
Perc