ENTERIŐRSTYLIST / LAKBERENDEZŐ KÉPZÉS

Lakberendező? Belsőépítész? Látványtervező? NEM! ENTERIŐRSTYLIST!

Ingatlanpiaci boom, airbnb és a többiek – különösen sikeressé vált  ez a szak, mert ma már egy lakás erényeinek megmutatásához szükséges egyfajta „felöltöztetése” is.

Munkarend

Esti (Munka mellett végezhető)

Képzés típusa

Személyesen, Budapesten

finanszírozás

Önköltséges

kezdés

2024. szeptember

JELENTKEZZ!

Nap
Óra
Perc
Mp

Hogy mi az enteriőrstylist/lakberendező feladata?

A lakberendező olyan élettereket tervez és kivitelez(tet), amelyekben az emberek laknak, pihennek, szórakoznak, ahol a f funkciónak, az ergonómiának, az ökológiának meghatározó szerepe van.

Az enteriőrstylist olyan tereket tervez, amelyek jól mutatnak fotón, egy-egy rendezvényen, filmes helyszínként vagy kirakatban. Megmutatja, hol húzódik a határ a filmes berendezés, a design magazinok fotói és az élettereinket berendezők munkái között, meghatározza, hogy kinek mi a feladata, hogyan születik meg egy stylingolt fotó, egy látványterv vagy egy tervdokumentáció.

„Az enteriőrstyling különböző területein eltöltött hosszú évek alatt jelentős szakmai tapasztalatra tett szert. A hagyományos enteriőrtervezésen túl fő hangsúlyként a reklámfilmekhez, tv műsorokhoz kapcsolódó látványtervezés illetve a magazinoknál végzett szerkesztői tevékenység jelenik meg, kiegészítve kiállítás-, rendezvény installáció, dekoráció tervezéssel, valamint a különböző fotózásokhoz (reklám, magazinok) kapcsolódó enteriőrstylinggal. Sokrétű tapasztalata okán segíteni tud a hallgatóknak abban, hogy átlássák az adott területek jellemzőit, illetve választ kapjanak az enteriőrtervezéssel kapcsolatos kérdéseikre!” Szegő Eszter, a képzés mentora

A Werk enteriőrstylist / lakberendező képzése integrálja a fenti két feladatot. 

Bepillantást nyújt, hol tart a világ építészete és belsőépítészete. Rápillantunk, kik a világ formatervezését – és ezáltal a mindennapjainkat – meghatározó designerek, tervezők, melyek az év trendjei, lakberendezési irányzatai, milyen anyagokkal és bútorokkal találkozhatunk a hazai kínálatban, és miként használhatjuk fel azokat.

A Werk ezen a képzésén is felkészít arra, hogy önálló vállalkozóként saját brandet építs. És közben megtanulod az elképzeléseidet formába önteni, hogy azokat prezentálni tudd reménybeli megrendelőidnek, elsajátíthatod egy piacképes szakma alapjait, megismerheted annak hazai közegét.

Jól bevált kapcsolati rendszerének köszönhetően a Werk számos helyszínre viszi el hallgatóit, ahol az enteriőrstyling és a lakberendezés meghatározó szereplőivel, irányzataival, alkalmazási területeivel, felhasznált anyagaival, sikeres márkáival találkozhatnak.

A Werk sajátossága, hogy az enteriőrstylistok bekapcsolódhatnak a Werk filmszakosainak stábmunkájába és élő enteriőrfotózásokon vehetnek részt, többek között a Lakáskultúra Magazin jóvoltából. Több valós tervezési felkérés is érkezik. A résztvevők nem berendezési szabályokat, hanem térteremtési szemléleteket és módokat sajátítanak el. A képzés markáns vonulata a lakberendezéshez kapcsolódó ismeretek tárháza, ezekre építve fejlesztjük a térlátást. A Werken együtt tanulhatod az enteriőr stylingot és a lakberendezést, így az elkészülő munkáidat meggyőző profizmussal tudod majd bemutatni.

KINEK AJÁNLJUK?

Lakberendezőknek

Filmes, színházi berendezőknek

Lakberendezési stúdió, üzlet asszisztensi pozíciójában fotóstúdió asszisztensi pozíciójában dolgozóknak

Események, rendezvények helyszín tervezőinek

JELENTKEZZ!

Nap
Óra
Perc
Mp

TÉMAKÖRÖK

Enteriőr tervezés

Enteriőr fotózás

Enteriőr styling – food, event, tv-s produkció, film, színház, kirakat

Lakberendezés, ügyfélkezelés üzletben

Magazin styling

Moodboard tervezés

A térteremtés stílusa

Forma, design, styling, ergonómia, színtan

Konyhatervezés, anyagismeret üzletben

Világítási alapismeretek

Home-staging

Textil trendek, anyagismeret üzletben

Művészettörténet

Bútortörténet

Self management

Szegő Eszter

enteriőr tervező

OKTATÓINK

Erdőháti Ágnes

okleveles home stager

Réz András

Zalavári József

Villányi Csaba

Vásárhelyi Ilona

Tóth Krisztina

Tápai Misi

Rácz Anikó

Péli Noémi

Pauló Tamás

Szűcs Ildikó

Orosz Flóra

INFORMÁCIÓK A
KÉPZÉSRŐL

KÉPZÉS IDŐTARTAMA

A képzés két féléves, félévenként 12 héten keresztül.

képzés ideje

Hetente két alkalommal, kettő hétköznap este 17:00 és 20:15 között zajlik

KÉPZÉS SZINTJE

Felnőttképzés

díj

299.000 Ft / félév

Elnyerhető végzettség + -

A képzés első éve után elnyerhető tanúsítvány: WerkPass magyar és igény esetén angol nyelvű magánoklevél, amely a képzés elvégzését igazolja. Tartalmazza, hogy a végzett a képzésben mely tanároktól és mit tanult, valamint a gyakorlati helyeket, munkákat, melyekben részt vett. A WerkPass elnyerésének feltétele sikeres év végi vizsga.

HOGYAN FIZETHETEK? + -

A Werk biztosítja a kamatmentes részletfizetést

MUNKA MELLETT VÉGEZHETŐ? + -

Igen, a képzés tematikáját úgy alakítottuk ki, hogy főállású munka mellett is elvégezhető legyen.

LESZ FELVÉTELI? + -

Igen, felvételi elbeszélgetés, melynek időpontját előre egyeztetjük veled.

HOL LESZ A KÉPZÉS? + -

A képzés offline, helyszíne a Werk Akadémia budapesti intézménye (13. kerület, Csanády u. 11.) illetve egyéb külső gyakorlati helyszín.

SZAKMAI PARTNEREINK

HALLGATÓINK MONDTÁK

“Azért választottam a Werket, mert vonzott a szellemisége és a minden szempontból elérhető képzési lehetőség, amit kínált. Az enteriőrstylist szaktól megkaptam, amit vártam: elegendő tudást és önbizalmat egy saját vállalkozás elindításához.”
Őrfi Eszter Enteriőrstylist képzés, 2018-2019
„A Werknek köszönhetően jófej emberekkel ismerkedhettem meg. A tanárok segítettek szélesíteni a látókörömet, a suli hozzáállása a tanulókhoz nagyon közvetlen és laza. Még több gyakorlatnak azért örültem volna!"
Magyar Melina Enteriőrstylist képzés, 2019-2020
„A Werk Akadémia Enteriőrstylist szakja lehetőséget ad betekinteni a téralkotás, lakberendezés és dekorálás területeire. Ennek köszönhetően tapasztalaton alapuló döntést hozva választhatjuk ki azt az irányt, amivel a jövőben foglalkozni szeretnénk."
Bartok Mária Hedvig Enteriőrstylist képzés 2019-2020

JELENTKEZZ!

Nap
Óra
Perc
Mp