Werkes hírek

Picasso nyomában gyerekekkel

A Werk Akadémia egy 16 éve működő kreatív felnőttképzési műhely.  Most programot indít, hogy a gyerekek is képzeletük, fantáziájuk, leleményességük nyomába indulhassanak.

Május 21-én szombaton délelőtt a résztvevő 8-12 évesek másodszor alkothatnak együtt egy elismert kortárs magyar festőművésszel, Kass Eszterrel, aki 18 éve dolgozik művésztanárként.  Foglalkozásain kiemelkedő művészek alkotásait, művészeti korszakokat, különböző eszközöket és technikákat mutat be. Oktatási krédója, hogy a kreatív alkotó tevékenység mellett a gyerekek megismerkedjenek a nagy művészek alkotásaival, életútjával, műveik szellemiségével.

Május 21-én Picasso, a XX. századi művészet fenegyereke kerül terítékre.

Alkotásai mind a mai napig sok értetlenséget váltanak ki a közönségből. Sokrétű művész, rajzolt, festett, készített plasztikákat és kerámia tálakat is.

A gyerekek ez alkalommal Picasso arckép ábrázolásaival fognak megismerkedni. Végig kísérhetik, hogyan jutott a fiatalkori valósághű önarcképtől későbbi furcsa, eltorzított, szokatlan portréfestészetéig. Picasso műveinek szellemiségét, vizualitását a gyerekek a gyakorlatban sajátítják el, ők maguk is készítenek meglepő, színes rajzokat – filctollal, vízfestékkel.

A program időpontja: 2022. május 21. 10 óra
A program helyszíne: XIII. Csanády u. 11. Werk Café
Az esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/events/1425991694528180
Regisztrálj itt: